
Organisatieadvies- en begeleiding
Ervaart jouw team uitdagingen op de werkvloer? Denk aan een negatieve werksfeer, psychologische onveiligheid, verstoorde werkrelaties, informele machtsstrijd, weerstand tegen verandering, eindeloos klagen, conflict(vermijding) of een gebrek aan verantwoordelijkheid en initiatief. Wanneer een team vastloopt, kunnen deze patronen diep geworteld zijn. Dit vraagt om een diepgaande, onderzoekende houding naar de onderliggende oorzaken en dynamieken. Verandering en herstel vragen niet alleen om een heldere richting en duidelijke keuzes, maar ook om lef en het vermogen om tot de kern door te dringen. Het vraagt moed om vastgeroeste patronen te doorbreken en het vertrouwen te herstellen. Klaar om de volgende stap te zetten?
Aanpak
Elke organisatie is uniek en elke situatie vraagt om maatwerk. Of het nu gaat om herstel of versterking: mijn advies en begeleiding sluiten aan bij de realiteit van jouw organisatie en de specifieke situatie van jouw team. Ik combineer systemisch denken, inzichten uit veranderkunde, bedrijfs- en organisatiekunde, het gedachtegoed 'Verwaarloosde organisaties' van Joost Kampen en mijn eigen praktijkervaring om duurzame verbetering te realiseren. De focus ligt op team- en leiderschapsontwikkeling, verandermanagement en (leiderschaps)communicatie.
Het doel is altijd vooruitgang: van het oplossen van knelpunten tot het versterken van wat al goed gaat. Mijn aanpak bestaat uit vier essentiële stappen die zorgen voor structurele groei en duurzame verandering:
1. (Intake)gesprek met de opdrachtgever
In dit gesprek verken ik samen met de opdrachtgever de huidige situatie en gewenste resultaten. We bespreken verwachtingen en voorwaarden, waarbij de betrokkenheid van de opdrachtgever cruciaal is voor het succes van het traject.
2. Onderzoeken en diagnosticeren
Samen met de betrokkenen duik ik in de kern van de vraagstukken. We onderzoeken de onderliggende oorzaken van de uitdagingen en patronen, waardoor bewustwording ontstaat en nieuwe perspectieven geopend worden.
3. Veranderopgave formuleren
Leidinggevenden spelen een cruciale rol in het in kaart brengen van de huidige situatie (A) en de gewenste situatie (B). We bepalen gezamenlijk de stappen die nodig zijn om deze transitie te realiseren, met een strategie die zowel de bovenstroom als de onderstroom versterkt.
4. Interveniëren en reflecteren
Leidinggevenden nemen de regie in het veranderproces door in het hier-en-nu actie te ondernemen en te interveniëren. We bepalen continu welke interventies het meest effectief zijn en reflecteren op de impact. Samen zorgen we voor voorspelbaar, duidelijk en consistent leiderschap dat structuur biedt en oog heeft voor de behoeften van medewerkers.

Ben je klaar om jouw team weer in beweging te krijgen?
Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend intakegesprek en ontdek hoe we samen duurzame verandering kunnen realiseren.